Ett tidsfördriv passande en hunduppfödare

Att föda upp pudlar är min största passion här i livet. Det är verkligen underbart att få arbeta med hundarna, att utvecklas tillsammans samt att leta en passande hona eller hane. Att sedan se de små liven födas och växa upp, och komma till en ny kärleksfull familj är verkligen stort samtidigt som jag ser att mitt hårda avelsarbete gör avtryck.

Det är dock ett hårt slit dygnet runt med hundarna, och särskilt vid utställnings- och valptider. Rent ekonomiskt är uppfödning inget man blir rik på, då omkostnaderna för tiken och valparna är väldigt höga. Därför kan det ibland vara lätt att känna sig trött, sliten, orolig och stressad, trots att hunduppfödningen är något som man brinner för.

Avkoppling är viktigt

Allt behöver inte, och ska inte, kretsa kring hundarna och uppfödningen hela tiden. Det är då stressen och pressen kan bli alldeles för tung och skadlig för mig som uppfödare. Därför är det viktigt med avkoppling. Exempelvis genom att ta en promenad ensam, åka på en spahelg eller varför inte spela blackjack, roulette eller andra roliga bordsspel själv eller med mina vänner.

Själv tycker jag nämligen att bordsspel är ett roligt och spännande sätt att koppla av på. Det går ju både att spela fysiskt, men också online. Mitt favoritspel är blackjack, och det finns många spelvarianter att välja bland. Blackjack är också ett kortspel som är enkelt att lära sig, och det tycker jag är viktigt för att det ska kunna vara avkopplande.

Att spela ett spel som blackjack, ta en spahelg, en löptur eller en promenad utan några hundar kan faktiskt vara riktigt skönt, och det är också nyttigt att fokusera på sig själv i lugn och ro ibland. För att bli en framgångsrik hunduppfödare krävs nämligen inte bara att dina hundar mår bra, utan du måste också må bra!