Våra tikar

Pudlar är mycket speciella hundar, har alltid varit och kommer alltid att vara. Vi föder upp två olika pudlar, toypudel samt dvärgpudel. Dessa typer av pudlar är av en mindre storlek och mycket snälla hundar. Vi har några tikar som vi använder till vår uppfödning. Jag kommer nu att berätta lite om två av våra fantastiska tikar. Jag har känt dem båda i flera år och jag hoppas att vi har många fler år tillsammans framför oss.

Toypudeln Ella

En av våra tikar heter Ella. Ella är en Toypudel som är energisk samt oerhört vacker och ståtlig. Hon är cognac brun och har stora vackra ögon. Under åren har Ella fått några kullar och alla hennes söta små valpar har varit mycket omtyckta och eftertraktade. En av valparna som Ella har fått har vi faktiskt valt att behålla inom familjen, valpen bor idag hos min syster och det är fantastiskt roligt både för mig och för Ella att då och då få hälsa på valpen. Jag har uppfostrat Ella från den dagen hon föddes och att hon skulle bli en av våra tikar som vi använder till uppfödningen var självklart redan från start. Med tanke på de egenskaper som Ella har samt den typ av hund hon är kändes det helt rätt.

Dvärgpudeln Asta

En av våra andra fina tikar som vi använder till uppfödningen heter Asta. Asta är lita annorlunda jämfört med Ella, dels är Asta en dvärgpudel och dels besitter hon en del andra egenskaper. Till skillnad från Ella är Asta inte riktigt lika energisk. Vår vackra dvärgpudel Asta föredrar att ta det lugnt och kan ofta vara lite blyg när hon möter någon för första gången. Hon bygger dock snabbt upp en relation med en person när hon väl har lärt känna en person. Asta är en svart pudel och är mycket vacker.

Under åren har Asta fått några kullar och hon kommer förhoppningsvis att få många fler. Även Astas valpar brukar vara mycket eftertraktade och säljas snabbt. Detta är en liten kort presentation om några av de tikar som vi använder till hunduppfödningen här hos oss. Vi har några fler tikar men just Ella och Asta har jag känt längst och de är lite extra speciella för mig och det kommer de alltid att vara. Jag ser fram emot att fortsätta följa våra vackra tikar genom åren och se dem få många fler valpar.